Podgrzewacz wody do restauracji

Nagrzewacze wody stosowane w barze muszą mieć dużo większą wydajność c.w.u. niż te zainstalowane w domach. W miejscach takich liczy się przygotowanie dużej ilości wody w minimalnym czasie. Zasobnikowe ogrzewacze Junkers typu S wyposażone są we własny palnik oraz grzeją wodę bezpośrednio w zbiorniku. Gwarantują natychmiastowy dostęp do ciepłej wody i umożliwiają użytkowanie jej w kilku punktach jednocześnie. Oferowane są tylko w opcji stojącej o poj. 115, 155 oraz 195 litrów. Powinny być montowane w pomieszczeniu o właściwej powierzchni ze sprawną wentylacją. Do pomieszczeń o kiepskiej wentylacji dedykowane są podgrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o efektywności odpowiednio 42 oraz 50 kW. Wyposażone są w zamkniętą komorę spalania dzięki czemu można je zabudować w szafce. Ponadto CelsiusPUR działa jako urządzenie kondensacyjne co jest związane z większymi oszczędnościami w zużyciu paliwa opałowego. Podgrzewacze te wytwarzają ciepła wodę w sposób ciągły w miarę przepływu wody. Sensor temperatury przesyła dane o zakresie przepływu a pozostałe sensory zapewniają monitoring temperatury na wlocie oraz wylocie.Objętościowe czy przepływowe ogrzewacze wody na GAZ Junkers o dużej efektywności zapewnią komfort ciepłej wody w każdym punkcie usługowym.